Fotografija: Niko Žiher ponovno je briljirao/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Galerija
Niko Žiher ponovno je briljirao/ Foto: Garešničke mažoretkinje

Niko Žiher ponovno briljirao: U Garešnicu donio nova tri zlata s državnog turira

Garešničke mažoretkinje na 41. Državnom turniru solo formacija ukupno su osvojile 8 medalja i to tri zlata, srebro i četiri bronce



Kada ih pogledate čini se da je sve to vrlo jednostavno. U lijepim su uniformama, uveseljavaju u raznim prigodnim svečanostima, malo "mašu štapovima". 

No, potrebno je puno sati rada i odricanja kako bi se netko mogao smatrati vrhunskim u ovom zahtjevnom sportu. A to su upravo mažoretkinje iz Garešnice koje su se dokalaze na državnom turniru.

Izvedeno 325 koreografija

Ovog vikenda održan je 41. Državni turnir solo formacija u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te Velikogoričkih mažoretkinja. Dvorana u Velikoj Gorici okupila je više od 700 sudionika, sudjelovalo je 23 tima iz cijele Hrvatske te je izvedeno 325 koreografija.

Garešničke mažoretkinje bile su sjajne na državnom turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Garešničke mažoretkinje bile su sjajne na državnom turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje

Ovo je ujedno bio kvalifikacijski turnir za ovogodišnje Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Garešničke mažoretkinje ponosne su što u svojim redovima imaju i Niku Žihera. O njemu su već ispričane brojne priče. Dječak je to od trinaest godina koji se već devet godina, još otkako je bio u vrtiću, suvereno bavi mažoretstvom, a ovog je puta apsolutno briljirao. 

Niko je tako u Garešnicu donio sva tri zlata i to u kategoriji solo štap juniori, solo pom pon juniori te solo akrobatski štap.

Katja Štokić, Tara Teodorović i Laura Petrović odnijele su srebro u kategoriji dječje formacije trio štap te broncu u dječjoj formaciji pom pon, Katja je ujedno ponijela i brončanu medalju za solo štap, a Laura za solo pom pon dok su juniorke Nela Evaj, Tania Šašinović, Nera Smrček, Ana Jurkić i Lana Širanović također zaradile broncu.

Garešničke seniorke Marija Babić, Petra Stojaković i Ivana Jozipović zajedno s prijateljicama iz Virovitičkih Mažoretkinja osvojile su dvije bronce u kategorijama mini mix i mini batonflag.

Garešničke mažoretkinje bile su sjajne na državnom turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Garešničke mažoretkinje bile su sjajne na državnom turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Sjajan nastup na turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Sjajan nastup na turniru/ Foto: Garešničke mažoretkinje

Revijalni program

Za ovaj turnir mažoretkinje su pripremale vrijedne trenerice Nataša Kranjec, Mia Belak i Petra Stojaković.

- U sklopu samog turnira održana je i proslava 20. godina SMPTH-a uz revijalni program na kojem su nastupile i naše mažoretkinje, a kući su ponijele i plaketu za doprinos u radu Saveza te zlatne medalje za sve svoje članove. Garešničke mažoretkinje su u Savezu od samih početaka, osnovane 2005. godine pod vodstvom predsjednice Saveza i Svjetske mažoret federacije, gospođe Željke Banovi - kažu u Garešnićkim mažoretkinjama. 

Vraćamo se malo na Niku koji ne prestaje nizati medalje. Dječak iz Garešnice tako je državni, europski prvak, pa svjetski...  Ovaj mladi talentirani plesač poznat je široj javnosti i po nastupu na Supertalentu od kada ne prestaje nizati medalje i javna priznanja.

- Sada ga više zanimaju medalje koje osvaja u koreografijama s djevojčicama - smije se voditeljica Mihaela Žiher. Ozbiljnije dodaje kako je riječ o izuzetno talentiranom i predanom plesaču koji se vrlo mnogo trudi. 

No, to ni približno nije kraj jer djevojke i dječaci iz Garešnice namjeravaju zlatnim slovima pisati povijest mažoretstva.

- Iduće što nam slijedi je međunarodni turnir Golden Heart u ožujku u Petrinji i 42. Državni turnir velikih formacija u Zadru u travnju. Osim natjecanja očekuju nas i pripreme, dodatni treninzi i lokalne gradske manifestacije na koje se rado odazivamo. Ovo su bile kvalifikacije za Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Sjajne garešničke mažoretkinje/ Foto: Garešničke mažoretkinje
Sjajne garešničke mažoretkinje/ Foto: Garešničke mažoretkinje

Europsko će se održati u srpnju u Češkoj. Sigurni smo da ćemo tamo uspjeti. Voljeli bismo otići i na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu održava u Južnoafričkoj Republici. Tu će nam trebati pomoć Grada i Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi skupili novac za skupe avionske karte, ali vjerujem da bismo i tamo imali jako dobar rezultat - kazuje kroz osmijeh predsjednica i voditeljica garešničkih mažoretkinja Mihaela Hegeduš Žiher. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!