Fotografija: Učenici škole u Velikim Bastajima i njihova učiteljica/Foto: Željka Kollert
Galerija
Učenici škole u Velikim Bastajima i njihova učiteljica/Foto: Željka Kollert

Željka Kollert: "Kako sam učenicima u Velikim Bastajima usadila ljubav prema pisanoj riječi..."

"Preko puta naše škole ćemo postaviti ormar s knjigama koje će svatko moći posuditi, pročitati i vratiti" kaže nam Željka Kollert



Željka Kollert, učiteljica razredne nastave u područnoj školi u Velikim Bastajima, već se godinama bavi popularizacijom čitanja. 

To je njen životni cilj jer je, kaže, čitanje izuzetno važno popularizirati kako među odraslima, tako i među najmlađima. Zbog toga je sada pokrenula vrlo zanimljiv projekt "Male knjižnice na otvorenom". 

Mjesec dječje knjige

- Već 12. ožujka u školi smo pokrenuli projekt kada je jedan ruksak pun knjiga za sve članove obitelji krenuo u jedanaestotjedno putovanje u sve obitelji našeg razreda. Svaki učenik udomit će ruksak, a unutra su, osim dječjih, i različite knjige za odrasle, pa i kuharice, savjeti za uređenje doma i slično. Na taj način knjiga dolazi u svaki dom. Drugu akciju vezali smo uz ožujak kao mjesec dječje knjige. U trgovini koja se nalazi preko puta naše škole ćemo postaviti ormar s knjigama koje će svatko moći posuditi, pročitati i vratiti - kaže nam Željka Kollert. 

Učiteljica Željka Kollert/Foto: Privatni album
Učiteljica Željka Kollert/Foto: Privatni album

Napominje kako su predvidjeli da ormar bude ispunjen slikovnicama, knjigama za djecu te knjigama za mladež iako će "sasvim sigurno zalutati i kakva knjiga za odrasle": 

Učenici u Velikim Bastajima od malih nogu razvijaju ljubav prema čitanju/Foto: Željka Kollert
Učenici u Velikim Bastajima od malih nogu razvijaju ljubav prema čitanju/Foto: Željka Kollert

- Cilj nam je promovirati čitanje - kaže Kollert te poziva građane da se uključe u ovaj projekt. Naime, svi koji imaju slikovnicu, knjigu za djecu ili za mladež mogu se javiti. 

Zadovoljstvo rada s djecom

- Mi ćemo odmah dojuriti do vas i postaviti knjigu u naš ormar - kaže učiteljica Željka Kollert zahvaljujući unaprijed svima koji će se uključiti u ovu hvalevrijednu akciju.

Ormar s knjigama kakav priželjkuju postaviti i u Velikim Bastajima/ Foto: Željka Kollert
Ormar s knjigama kakav priželjkuju postaviti i u Velikim Bastajima/ Foto: Željka Kollert

Dodaje kako ju već tri desetljeća djeca inspiriraju za ovakve projekte a najljepše je, kaže, vidjeti kako se đaci raduju knjigama te jedni drugima preporučuju knjige koje bi trebalo pročitati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!