Fotografija: Srđan Filip Čaldarović studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). /Foto: POU Daruvar
Galerija
Srđan Filip Čaldarović studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). /Foto: POU Daruvar

SVJETSKI POZNAT PIJANIST Koncert Srđana Filipa Čaldarovića večeras u Daruvaru

Redovito održava solo recitale po Sjevernoj Americi, Europi i Jugoistočnoj Aziji, a i član je žirija pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu



Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar poziva sve svoje sugrađane na koncert pijanista Srđana Filipa Čaldarovića koji će se održati večeras, 22. travnja 2024. u 19,00 sati u kino dvorani POU Daruvar.

Program koncerta

E. Lecuona: Suita Andalucia, Cordoba, Guadalquivir, Malaguena, D. Kempf: Hommage a Bartok, F. Chopin: Nokturno u b molu, op. 9 br. 1, Sonata u b molu, op. 35, Grave. Doppio movimento, Scherzo, Marche funebre, Presto, Balada u f molu, op. 52.

Srđan Filip Čaldarović (1973) započeo je svojeglazbeno obrazovanje u glazbenoj školi “Pavao Markovac” u klasi Prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi Prof. Leonarda Hokansona (1996), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi Prof. Philipa Fowkea (2001), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištuUniversity of Miami, Florida u klasi Prof. J. Roberta Floyda (2002).

Redoviti član žirija

Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Često gostuje na međunarodnim festivalima „Carl Orff“ u Italiji i „Westfalen Classics“ u Njemačkoj.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Redovito održava solo recitale po Sjevernoj Americi, Europi i Jugoistočnoj Aziji. Član je žirija pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2005. godine, Čaldarović djeluje kao docent, a od 2019. kao redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Dobitnik je nagrade „Milka Trnina“ za umjetničku djelatnost 2013. godine.

Ulaz je slobodan.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!